Jump to content

Játék ajánló húsvétra

2018. 03. 24. 14:49

A húsvéti szokások közül talán a legjellemzőbb a piros tojás, amit a locsolkodók kapnak, meg a csokitojások, amiket a nyuszi hoz, és sokaknál ráadásul ezek a tojások egy csinos kis fészekben kerülnek az asztalra.

Szóval sokaknak az eszem-iszom és a családi összejövetel is az ünnep jelképévé vált, és fordítva. És mit csinálunk, ha összejön a család? Próbálunk kulturáltan politizálni, és ünnepi szellemben nem egymás torkának esni világnézeti kérdések miatt, és ha ez esetleg nem sikerülne résmentesen, akkor keresünk valami jó kis közösségi tevékenységet, ami (újra) összehozza a csapatot. De mi is lehet az?

Milyen játék jöhet szóba? Bármilyen! De tényleg. A legkézenfekvőbbek persze a partijátékok, hiszen azokat sokan lehet egyszerre játszani. Egy jó Avalon például, ha bírja a család a játékos keretek közé szorított intrikát.

AvalonVagy egy Cortex/Dobble maraton, ha valami egyszerű, pörgős játékot kerestek. És persze ott az Örökzöld Dixit is, ami talán az egyik legjobb alternatívája a családi vitáknak, semmi harc, csak szárnyal a fantázia, és közben egymás gondolkodására igyekszünk ráhangolódni.

DixitA csapatépítés nemes feladatára pedig mi lenne alkalmasabb, mint egy csapatjáték, ebből is a slágert említem: Fedőnevek. Két csapat verseng egymással egy fergeteges szóasszociációs játékban. Vagy akár egy csapat, az idővel, ugyanis a Fedőneveknek már van teljesen kooperatív változata, a Négyszemközt.

Fedőnevek négyszemközt

 

Go Cuckoo!, Sárkánytojás
(Forrás: gemklub.hu)