Jump to content

Isle of Skye!

2018. 06. 28. 19:12

A játékban klánvezéreket alakítunk a skóciai Skye hegyes-völgyes-tavas szigetén, akik a lehető legjobb területet akarják kialakítani maguknak, ezzel pedig a legnagyobb hatalomra szert tenni. A középkori skót hangulat nagyjából eddig tart, a játékmenetben ezután nem sok minden erősíti azt az érzést, hogy egy gyönyörű brit szigeten építjük a Conneryk és McGregorok skót dudától hangos birodalmát – helyette viszont kapunk egy elég okos és kiegyensúlyozott játékot.

A rakosgatós-várépítős Carcassonne sokaknak ismerős lehet, itt is ez a játék alapja – adná magát a vele való összehasonlítás, de ennél trükkösebb a társas. Alapból tizenhatféle pontozási lehetőséget tehetnénk fel a táblára, de ebből egy-egy játékban csak négyet szabad, ráadásul a felrakási sorrendjük is megváltoztatja a taktikánkat. Szóval oké, nyilván mindig az lesz a jó, ha van sok erődünk, állatunk, hegyünk, tavunk, hajónk és whiskys hordónk, de ezeknek az elhelyezkedése, mérete, szerepe minden egyes játékban más lesz.

A területkockákat nem ingyen kapjuk: mielőtt hozzácsatolnánk őket a földünkhöz, egymástól kell megvennünk őket, miközben a saját jó kártyáinkat is meg kell védenünk. Mindezekért a pénzünkkel fogunk fizetni, szóval aki szanaszét vásárolta/védte magát és sokat építkezett, az most jól jár, a következő körben viszont nagyon könnyen fogják elkapkodni előle a jobb területeket. Sőt, ha az adott kör elején mi állunk a legrosszabbul, olyankor plusz pénzt is kapunk, hogy legyen esélyünk lenyomni azokat, akik a pontozótábla elején járnak.

A tavaly megjelent játék nem találta fel a spanyolviaszt, sok elemét láttuk már máshol is, de olyan egyveleget gyúrtak belőle, amitől egy érthető, élvezhető és taktikus társas lett belőle. Ha az eddigiek helyett inkább egy hagyományosabb társasélményt keres, akkor megtalálta.

Árak: kb. 9 ezer forint

Kinek ajánljuk: akinek egy okos, fordulatos, ugyanakkor kiegyenlített társas a vágya, amivel azért nem fog bizonytalan terepre merészkedni

Hányan játszható: 2-5 fő

(Forrás: index.hu / fotó: index)