Jump to content

Ekö ajánló

2018. 07. 09. 16:17

A szabálykönyv azonnal egy rövid kis kerettörténettel indul, amelyből megtudjuk, hogy egyike vagyunk az egykor élt dicső császár, Ekö négy gyermekének, akik azonban – ahogyan ez a mesékben lenni szokott – az uralkodó halála után véres háborúba kezdtek a hatalomért, ami lángba borította a vidéket, kies sivataggá változtatva azt. Ezt látva, Ekö szelleme örökké tartó háborúra ítélte őket, hogy az elpusztult birodalom romjai között újra és újra átéljék rég elvesztett csatáikat az idők végezetéig.

A játék tehát 2-4 fővel játszható, amely létszám azonnal meghatározza, hogy a hexagonális pályaelemeket milyen alakzatban állíthatjuk fel, mivel azonban a sorrend és az egyes darabok iránya tetszőleges, így már 2 játékos esetén is több 10 millió pályakonfiguráció lehetséges (és ebben még nincsenek benne az egyes játékváltozatokhoz szükséges elemek!). Ha ebből esetleg még nem érződne, hogy a tervező számára fontos szempont volt az újrajátszhatóság, a minimalista stílust idéző korong figurák teljesen véletlenszerű elhelyezése, majd az ezt követő ugyancsak random csapatszín választás garantálja, hogy egyetlen játszma se induljon úgy, mint egy korábbi.

A sorsolás után kézhez kapjuk saját csapatunk segédlapját, amelyen a dobozon már megismert stílusú karakter rajzok mellett rendelkezésre álló épületeink és majdan elhulló egységeink számára kijelölt mezőket, illetve néhány rendkívül lényegre törően ábrázolt pontozási és építkezési segédletet találunk, ami kezdő játékosoknak megspórolhat pár szabálykönyvért nyúló mozdulatot.

Ezen a marsi tájat idéző táblán az első önálló döntésünk, hogy az egyetlen más mintával ellátott korongunkat, amely a császárunkat hivatott jelképezni, kicserélhetjük egy tetszőleges azonos színű korongunkkal, ezzel védettebb, vagy akár offenzív stratégiát követve kedvezőbb támadópozícióba helyezhetjük azt.

(Forrás: kinevetavegen.co.hu)